«ТЦК»   

Торік у Ковельську прокуратуру надійшло майже тисяча звернень громадян

   У Ковельській міжрайонній прокуратурі відбулась міжвідомча нарада, на якій обговорено стан прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законодавства про звернення громадян та доступ до публічної інформації, повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.
У нараді взяли участь голова Ковельської районної державної адміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якобук, Ковельський міський голова Олег Кіндер, начальник Ковельського міськвідділу УМВС України у Волинській області Анатолій Оксентюк.
Виступаючи перед учасниками наради, Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха зауважив, що у ході проведених перевірок міжрайонною прокуратурою виявлено низку недоліків та прорахунків в діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, контролюючих органів, підприємств, установ та організацій при розгляді звернень та запитів фізичних та юридичних осіб.
Усупереч вимогам Закону України «Про звернення громадян», мають місце порушення посадовими особами цих органів строків розгляду звернень, допускається безпідставна тяганина під час їх розгляду, не виконуються повноваження в частині об’єктивного розгляду заяв і скарг.
Наявні також випадки порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо дотримання прав особи при збиранні інформації про неї. Це призводить до реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальних проваджень за фактом порушення недоторканості приватного життя.
Ігнорування посадовими особами конституційного права громадян на звернення та не вирішення піднятих ними питань спонукає громадян звертатись за захистом до органів прокуратури.
Упродовж 2012 року у Ковельську міжрайонну прокуратуру надійшло майже тисяча звернень громадян. Понад третину з них скеровано для вирішення в інші відомства.
За результатами розгляду звернень громадян протягом 2012 року Ковельською міжрайонною прокуратурою принесено 5 протестів, заявлено 4 позови, внесено одне подання, до відповідальності притягнуто 2 посадові особи, складено 2 протоколи про порушення посадовцями права на інформацію.
Провівши перевірки додержання вимог Закону України «Про звернення громадян» в діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, контролюючих органів, підприємств, установ та організацій, міжрайонна прокуратура внесла 5 подань, за актами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб, з них 2 – органів контролю.
Учасниками міжвідомчої наради розроблено ряд спільних узгоджених заходів задля забезпечення високого рівня додержання законодавства про звернення громадян та доступу до публічної інформації в районі.


04-04-2013
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter