«ТЦК»   

Засуджені Ковельської виховної колонії показали добрі результати в ЗНО

   Як і випускники шкіл, учні загальноосвітньої школи ІІ – ІІІ ступеня № 14 Ковельської виховної колонії та учень загальноосвітньої школи Маневицької виправної колонії №42 проходили зовнішнє незалежне оцінювання. Нагадаємо, що проведення у 2013 році ЗНО було визначено Наказом Міністерства освіти та науки України №1130 від 22.10.2012 року, -  в управлінні ДПтС у Волинській області.
Засуджені мають можливість проходити оцінювання відповідно до угоди про співробітництво Українського центру оцінювання якості освіти та Державної пенітенціарної служби України. У Львівському регіональному центрі якості знань зареєстрували п’ятеро засуджених Волинської області. Вони складали зовнішнє незалежне оцінювання у додатковій сесії, з 4 по 11 липня, із наступних предметів: українська мова і література, історія України математика, англійська мова, німецька мова, біологія, хімія. Перед початком тестування директори загальноосвітніх навчальних закладів привітали вихованців із початком серйозного випробування у їх житті.
В результаті тестувань, у всіх учасників зовнішнього незалежного оцінювання прохідний бал є достатнім для вступу у вищі навчальні заклади. По закінченні відбування покарання засуджені зможуть реалізувати свої плани та отримати вищу освіту.
Всі засуджені мають високі бали з профільних предметів тих вузів, у які планують вступати. Після звільнення вони зможуть «переформатувати» своє життя, змінити оточення, здобути освіту, зокрема, серед засуджених Ковельської виховної колонії - Руслан Золотарьов має намір вступити до Сімферопольського технічного університету, Валерій Сарапін – Шацького лісового коледжу, Дмитро Лісіченко – Дніпропетровського технікуму харчової промисловості, Ростислав Кравченко – Житомирського автодорожнього технікуму. Засуджений Маневицької ВК №42 Андрій Шарко вперше серед засуджених виправних установ області приймав участь у ЗНО, успішно склав іспити та набрав прохідний бал, необхідний для вступу на юридичний факультет Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

Для довідки. Відповідно до вимог чинного законодавства, в установах виконання покарань створено умови для загальноосвітнього навчання засуджених. У Маневицькій виправній колонії ВК №42 та Ковельській виховній колонії функціонують загальноосвітні школи, у Цуманській ВК №84 – загальноосвітні вечірні класи,  в Луцькому СІЗО – загальноосвітній консультативний пункт із заочною формою навчання. Навчальний процес в загальноосвітніх навчальних закладах забезпечує 38 вчителів. За результатами навчання в 2012-2013 р.р., атестати про базову середню освіту отримало 28 засуджених, про повну середню освіту – 53 засуджені. Всі засуджені, які зареєструвалися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, на 100% пройшли тестування.


24-07-2013
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter