«ТЦК» 

На заводі “Ковельсільмаш” старенький ЗІЛ переобладнали на бронемашину. Відео

    На заводі “Ковельсільмаш” старенький армійський ЗІЛ переобладнали на бронемашину: з цеху 131-ий виїхав у металевому каркасі, зі спеціальними бійницями для стрільби з автомата та облаштованою позицією для кулеметника. Таке замовлення ковельські машинобудівники виконали для Луцького прикордонного загону. А головне завдання броньованої вантажівки відтепер - захистити життя прикордонників, відряджених у зону АТО, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".
  В одному із заводських цехів щодня кипить робота. За два тижні двигун, кабіна та кузов старенького ЗІЛа обросли броньованим каркасом: металеві пластини кріпили під певним кутом, аби ті “відбивали” ворожі кулі. Про конструктивні особливості бронемашини заводські інженери дізнавалися з різних джерел, в тому числі і через інтернет. Головна ідея такого перевтілення — зробити транспорт якомога безпечнішим в умовах фронту.
  “Основна ціль нашої роботи — захистити бійців. Використовується листовий метал товщиною 10 і 6 мм. Ще ми маємо встановити прилад нічного бачення, бо це проблема безпечного пересування вночі, а також станину під кулемет в самому кузові...”, - розповідає інженер-конструктор Петро Цюпяшук.
  Хоч в цехах “Ковельсільмашу” і виготовляють окремі деталі для військової техніки, за таку роботу взялися вперше. Проте з натхненням. І надвідповідально.
  “Голова районної ради звернувся до нас з питанням, чи можемо ми це зробити? Ми, звичайно, не відмовили, бо розуміємо, наскільки важливо сьогодні допомагати нашим військовослужбовцям. Люди наші це розуміють: працювали навіть на вихідних, поставились до такого замовлення дуже серйозно... ”, - каже голова правління ТОВ “ВО “Ковельсільмаш” Микола Заїкін.
  Для переобладнання старенького ЗІЛа використали близько 5 тонн металу. Його підприємству допоміг закупити народний депутат України Степан Івахів. Броньовану машину відправили в зону АТО як спонсорську допомогу. Крім того, через профком заводчани зібрали ще 35 тисяч гривень і придбали для прикордонників термобілизну та інші речі, необхідні у фронтовому побуті.
  “Потреба в такому транспорті виникла тому, що наші підрозділи вже вчетверте виїжджають в зону бойових дій. Наша основна задача - зберегти особовий склад. Тому ми спільно з керівництвом заводу вирішили зробити такий автомобіль, аби це допомогло нашим хлопцям повернутися живими із зони АТО. Дякую всім, хто долучився до такої благородної справи...”, - каже заступник командира Луцького прикордонного загону Олег Летошко.
  Перед відправкою на східний фронт бронемашину освятили. Промовці на мітингу бажали екіпажу щасливої дороги, прикордонникам — якомога швидшого повернення додому, а Україні — миру та процвітання.
  “Дай Боже, щоб ця машина використовувалася лише в мирних цілях. А в нашій державі настав мир...”, - побажала заступник голови Ковельської районної ради Галина Коляда.
  Того ж дня прикордонники побували в НВК “ЗОШ №11-ліцей”, що в мікрорайоні “Сільмашу”. В рамках всеукраїнської акції “Замість мертвих квітів — життя солдату” учні та вчителі школи зібрали 7 тисяч 800 гривень. За ці кошти закупили камуфляжні маскувальні халати, які й передали військовослужбовцям.

20-09-2014
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter