«ТЦК»   

Комунальники Ковеля обіцяють взятися за борщівник Сосновського

   Статися це може десь за тиждень, коли комунальники міста матимуть точні координати, де ж росте на території міста цей вкрай небезпечний для здоров’я людини бур’ян.

   Днями про борщівник Сосновського заговорив начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища міськвиконкому Вадим Логвінов. Він підготував для керівників комунальних служб добірку інформації зі світлинами про цю рослину-шкідника і поросив їх надати у відділ відомості щодо тих місць, де привільно себе почуває борщівник Сосновського, з метою його подальшої ліквідації. Вадим Григорович роз’яснив, що цю небезпечну рослину необхідно саме тепер зрізати під корінь, щоб вона не встигла розквітнути і наробити лиха людям. Комунальники охоче погодилися ознайомитися з наданою їм інформацією і пообіцяли за тиждень вказати точні місця «приписки» рослини. Коли мапа місць знаходження борщівника Сосновського в місті буде підготовлена, комунальники візьмуться за роботу. Судячи зі всього, саме вони й будуть тими борцями з бензопилами в руках, які виступлять проти вкрай небезпечного для здоров’я людини бур’яну.

   Ми неодноразово на сторінках інтернет-видання «ПроКовель» подавали матеріали щодо борщівника Сосновського, який впевнено і швидко «бере в свої тенета» все більші площі міської території. Приміром, торік сфотографували його триметрового і всього в цвіту неподалік дитячого пляжу. Тоді, на жаль, на нашу публікацію, ні комунальники, ні санстанція, ні інші компетентні служби не відреагували. Залишається надіятися, що хоча б цьогоріч ситуація зміниться на краще.

   Нагадаємо, що борщівник Сосновського належить до трав’янистих рослин родини зонтичних. Стебло його високе (перевищує три метри), порожнисте, листя велике як у лопуха, пористо-розсічене. Процес цвітіння припадає на липень-серпень. Квітки рожеві або зеленкувато-жовті, зібрані в зонтики. Рослина дещо схожа на домашній кріп у збільшеному вигляді. До і під час цвітіння борщівник має високий вміст фурокумаринів. Якщо людина випадково забрела в зарості борщівника, де торкнулась його стебла, зірвала квітку чи під час єднання з природою вирішила скористатись листком замість туалетного паперу (і таке трапляється), борщівник «віддячить» за таке поводження сповна. Одначе, свої бійцівські якості продемонструє доволі утаємничено. Сік, що потрапив на шкіру людини, дасть про себе знати не відразу, а лише через деякий час. Наявні в рослині фотохімічні сполуки різко підвищують чутливість людського організму до сонячного проміння. Звідси – глибокі опіки. Спершу шкіра червоніє, починається свербіж, потім виникає гострий біль, набряк, з’являються пухирі… Піднімається температура, людину морозить, нудить. Уражена шкіра дуже важко гоїться. Отож, борщівник відчутно шкодить здоров’ю людини. Особливо чутливими до опіків борщівника є діти. 

24-06-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter