«ТЦК»   

На Ковельщині провели Вечір пам'яті Станіслава Максимчука

   27 липня громадськість селища Голоби спільно з головою райдержадміністрації Віктором Козаком, головою районної ради Ігорем Верчуком зібралися на вечір пам'яті Станіслава Максимчука, який рік тому загинув на Сході України, - повідомляють у Ковельській РДА.

Вечір пам'яті був особливим - без голосних промов. люди просто ділилися спогадами.  Прийшли вчителі, однокласники Станіслава. Його щирі друзі. Щоб разом згадати про нього та вшанувати його.

В історію Голоб 27 липня 2014 року  вписано чорним рядком. Цього дня, рівно рік тому, в ході запеклих боїв за стратегічну ключову висоту на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії - Савур-Могилу, він загинув. Йому було лише дев’ятнадцять... Станіслав проходив службу у військовій частині А 0409, м Новоград – Волинський. Пішов до армії за контрактом.

Вечір пам'яті відбувся у центрі рідного Станіславу селища і провели його однокласники Стаса – Ірина Войтюк та Руслан Савлук. Ініціював захід благочинний Голобського благочинного округу УПЦ, настоятель Свято-Георгіївського храму, ієромонах Ніфонт, він і відспівував загиблого рік тому. Попередньо, 26 липня, в Свято-Георгіївському храмі відбулася поминальна панахида.

Біля портрета Станіслава горіли свічки, стояли запалені лампадки, як болючий щем про нашого Героя, До його портрета люди клали квіти. Тужливо звучала пісня “Пливе кача”,  під яку його ховали.

«Станіслав назавжди залишаться у серцях і пам’яті наших жителів  прикладом справжнього захисника, відданого своїй державі. Схиляю низько голову перед батьками, які втратили сина, висловлюю щире співчуття родині загиблого і поділяю біль їх непоправної втрати. Хочу вибачитися перед мамою Наталією Ярославівною, батьком Віктором Михайловичем за те, що їм довелося заплатити таку дорогу ціну, аби тут був мир... Твій вічний сон – наш вічний сум, Станіславе!», - сказав голова райдержадміністрації Віктор Козак.

З болем у серці говорили про Стаса Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, вчителі, односельчани, друзі: І всі були одностайні у думці, що не хочуть війни, а просять у  Бога миру на нашій Україні.

Проникливим був виступ першої вчительки Ольги Кравчук, яка пригадала Стасіка, так  його називали в класі діти, подякувала батькам за виховання достойного сина.

Присутнім було показано слайди, що відобразили важливі віхи життя Стаса. Діти, дорослі декламували вірші.

Ті страшні дні, коли тіло Стаса везли додому пригадала Антоніна Крочук – медсестра, яка разом із мамою супроводжувала його додому, де на них чекав горем вбитий батько. Згодом вона написала вірш про свого земляка, який і зачитала на вечорі.

Нерідко в небесній височині можна побачити, як раптово, немов одірвавшись, падає зоря і згорає блискавично, не встигнувши долетіти до землі. Падаюча зірка – це раптово обірване чиєсь життя. Так і зірка Станіслава спалахнула на життєвому небокраї, відійшовши за межу вічності.

Разом із родиною Станіслава, його друзями і знайомими сумують голобчани, всі, кому не байдужа доля нашої країни, майбутнє дітей і онуків. Пам'ять про Станіслава Максимчука, який поклав життя за мирне небо над нашою головою, завжди буде жити в наших серцях.

Після завершення пам'ятного вечора люди ще довго стояли і дивилися на фотографію загиблого Героя, приносили квіти та лампадки.

Вічна пам'ять і слава Герою!


28-07-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter