«ТЦК»   

Ковельський водоканал хоче відновити роботу свердловини №2

   Знаходиться об’єкт водопостачання площею 1065 кв.м. на території Зеленської сільської ради, в селі Воля Ковельська. За словами керівника Ковельського УВКГ Юрія Рибачка, нині він - не діючий, але якщо в його реконструкцію та модернізацію вкласти гроші, то споживачі матимуть додаткові кубометри питної води, що особливо актуально тепер, коли на вулиці стоїть аномальна спека.
    
Очільник водоканалу на черговому засіданні виконавчого комітету зауважив, що наразі діючі свердловини працюють на максимальну потужність, бо використання води значно збільшилося. Тому, щоб створити аварійний запас питної води, підприємству доводиться в нічний час знижувати тиск подачі води до споживачів.
   
Артезіанська свердловина №2 була пробурена ще в 1968 році та обслуговувала населення міста і села Воля Ковельська. Тепер же «Ковельводоканал» звернувся з клопотанням до Зеленської сільської ради з проханням надати йому дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі для розміщення та обслуговування свердловини №2 на праві постійного користування. Однак в документі комунальне підприємство вказало дещо більше площу – 1466 кв.м., ніж вона була зазначена досі. Депутати сільської ради на прохання водоканалу відповіли наступним чином, що, мовляв, суміжні ділянки поряд зі свердловиною є приватизовані, власники яких володіють державними актами на право власності. Одним словом, дали категоричну відмову щодо надання підприємству в постійне користування земельну ділянку, чим дуже розгнівили Юрія Рибачка. Очільник підприємства на засіданні виконкому висловлював своє обурення щодо даного рішення депутатів.
   
Він також поінформував присутніх, що вже звернувся з листом до Волинської геологічної експедиції, в якому попросив розробити проектно-кошторисну документацію на буріння дублюючої свердловини поряд з існуючою №2 та провести її буріння. Щоправда, тут же зазначив, що загальна вартість таких робіт обійдеться бюджету міста приблизно в 200 тисяч гривень, а якщо здійснювати буріння зовсім нової свердловини, то доведеться відшукати майже півтора мільйона гривень. Про своє рішення Ю. Рибачок  повідомив голову Зеленської сільської ради Олександра Паровенка та керівника райдержадміністрації Віктора Козака, а також направив листи щодо даної ситуації до Служби Безпеки України, Генеральної прокуратури України та в комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.
   
Міський голова Олег Кіндер, за його ж словами, теж направив листа на адресу очільника Ковельської РДА. А ось начальник відділу комунального господарства Олександр Балак охарактеризував всю цю ситуацію  лише одним словом – надумана. З’ясувалося, що такої ж думки притримується і керівник ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко. Він переконаний, що свердловина №2 не врятує загальну ситуацію із забезпеченням питною водою людей. Ще одну пораду, як мирним шляхом владнати цей конфлікт, озвучив член виконкому Володимир Головатий: в дружній, спокійній обстановці в колі міського голови, нинішнього сільського голови та його попередника, керівника Ковельського УВКГ ще раз обговорити це питання. Він впевнений, що лише таким шляхом вдасться знайти правильне, виважене рішення.      
 

13-08-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter