«ТЦК»   

Ковельські депутати вимагають нагородити загиблого в АТО бійця

   На 76-й сесії міської ради заступник міського голови, депутат міської ради Ігор Прокопів поінформував про те, що родина загиблого під Волновахою у травні 2014 року старшого сержанта Олександра Артемука зверталась до Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України щодо його нагородження орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно. У відповідях, отриманих у листопаді 2014 року на ім’я матері та дружини загиблого, йшлося про те, що відповідні документи знаходяться у командувача Сухопутних військ Збройних Сил України і подальший їх розгляд буде здійснено у відповідності до вимог законодавства України.

Ігор Прокопів наголосив на тому, що він особисто ініціював відповідні звернення щодо нагородження Олександра Артемука орденом «За мужність» посмертно. На прохання Ігоря Ярославовича такі ж звернення керівництву Збройних Сил та в Міністерство спрямували й волонтери. Проте, на жаль, до цього часу нагорода не знайшла свого героя.
Нагадав Ігор Ярославович і про те, що у липні цього року міський голова Олег Кіндер вручив державні нагороди рідним загиблих в АТО воїнів. Відзнак за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відповідно до Указу Президента України посмертно удостоєні п’ятеро ковельчан. Орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ступеня» нагороджено Анатолія Шиліка, орденом «За мужність ІІІ ступеня» - Олексія Тарасюка, Олександра Абрамчука, Олександра Ярмолюка, медаллю «Захиснику Вітчизни» - Олександра Артемука.

Саме тоді родина загиблого повідомила, що Олександр Артемук мав бути нагороджений орденом, проте з невідомих причин військове керівництво зволікає з прийняттям відповідного рішення. Міський голова Олег Кіндер дав доручення військовому комісаріату та своєму заступнику провести відповідну роботу, що і було зроблено.
У Міністерстві оборони України запевнили, що до Дня незалежності рідні загиблого бійця таки отримають орден «За мужність», яким удостоєно Олександра Артемука посмертно. На жаль, цього досі не сталося.

Тому, аби допомогти родині відстояти право на заслужену нагороду, заступник міського голови, депутат міської ради Ігор Прокопів звернувся до депутатів міської ради з проханням: у разі, якщо найближчим часом нагорода не знайде свого героя, спрямувати звернення від міської ради до Міністерства оборони України та Генерального штабу щодо прискорення розгляду питання відзначення державною нагородою, а саме - орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно.

Міський голова Олег Кіндер підтримав ініціативу депутата і дав доручення підготувати відповідне звернення на розгляд чергової 77-ї сесії міської ради, яка відбудеться 24 вересня.

   Нагадаємо, що ковельчанин сержант Олександр Іванович Артемук загинув 22 травня 2014 року. Він був одним із тих, хто вважав захист своєї Вітчизни не просто обов’язком, а справою честі. Саме так говорив він рідним, коли допомагав Майдану. Переживання за долю України, почуття патріотизму посилювалися від думки, що у нього підростає двоє синів, для яких хотілося кращої долі у своїй державі. Саме у той час, коли протистояння на Майдані набували усе більшого суспільно-політичного значення, сім’я Олександра поповнилася довгоочікуваною донечкою.

У перші дні оголошення мобілізації Олександр пішов захищати Україну. Він був хорошою людиною, зразковим сім’янином, турботливим сином та братом, вірним другом. Щасливе життя родини обірвала звістка про напад терористів на блокпост 51-ої механізованої бригади, у якій служив Олександр. Він загинув під Волновахою. Йому було лише 36 років.

14-09-2015
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter