«ТЦК»   

Для ковельських малят відкрили нові групи у ДНЗ №14


   Вчора у Ковелі  урочисто відкрили ще чотири групи в ДНЗ №14. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2014 року, міська влада разом з благодійним фондом народного депутата України Степана Івахіва «Патріоти Волині» працювали над реалізацією цього  соціально важливого для міста проекту – капітального ремонту (а фактично відбудови) колишнього дитячого садка в мікрорайоні «Сільмаш», що на вулиці Відродження, 12а. Тепер близько дві сотні дітей отримуватимуть тут дошкільну освіту. Перших чотири групи запрацювали торік, сьогодні їх удвічі більше, - повідомили у Ковельському міськвиконкомі.
 
Загалом за останніх три роки у Ковелі додатково створено 400 місць в дитсадках у 16 групах.

  За словами начальника управління освіти Віктора Бичковського, це неабиякий прорив. І тепер питання здобуття  дошкільної освіти в кількох мікрорайонах міста вирішено. Дещо складніше з цим в центральній частині, але робота в цьому напрямку ведеться. Незабаром у Ковелі всі батькі, які забажають, зможуть віддати своїх малят в дитсадок.

Завідувачка  Олена Бойчук розповідає, що чимало довелось попрацювати аби створити цю казку для дітвори, перетворити занедбану будівлю у красивий, сучасний, комфортний навчальний заклад. Це - гідний результат спільної роботи міської влади, народного депутата України Степана Івахіва та його фонду «Патріоти Волині», будівельників, які вчасно виконали свої зобов’язання, колективу. Значний внесок зроблено і батьками. Ми бачимо наочне свідчення тих змін у нашому місті, на які ми не тільки чекаємо, а й самі здійснюємо.

 На урочисту церемонію відкриття, яку  підготував колектив дошкільного закладу,  прибуло чимало почесних гостей. Серед них – міський голова Олег Кіндер, його заступник Ігор Прокопів, представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк, начальник управління освіти Віктор Бичковський, будівельники.

«Для нашої громади сьогодні велике свято, – сказав Олег Кіндер, –  Ще торік, відкриваючи цей дошкільникй заклад ми дали слово, що кількість груп тут подвоїться. Непросто було виконати цю обіцянку, довелося докласти чимало зусиль, задіяти значні кошти. І сьогодні ми бачимо чудовий результат. Заради такого хочеться працювати, знаходити можливості, ресурси аби місто розвивалось і ставало дедалі комфортнішим для життя».
 
Представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк передав вітання від Степана Івахіва. Він запевнив,  що співпраця з міською владою, громадою буде тривати і надалі заради покращення якості умов життя в місті, заради ковельчан. А ще – подарував від фонду дітворі комплекти розвиваючих іграшок.
 
Неповторності і колориту дійству додали виступи винуватців урочистостей – маленьких ковельчан, які безпосередньо, по-дитячому щиро і тепло дякували дорослим.

Почесні гості  разом з батьками оглянули приміщення закладу, де облаштовано затишні спальні кімнати, ігрові, чудові актовий та спортивний зали, кабінети для адміністрації, санвузли. Усі відзначили високу якість проведених робіт підприємством ПАТ «Луцьксантехмонтаж 536» .

У дворі дитсадка створені  ігрові майданчики,  павільйони для занять  на свіжому повітрі.

Варто додати, що освітній заклад почав змінюватися і зовні. Його центральний вхід зустрічає усіх яскравими кольорами оновленого фасаду. Ведуться роботи з утеплення приміщення. Це стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету у розмірі півтора мільйона гривень, яку місто отримало за сприяння народного депутата України Степана Івахіва.


Як резюмувала завідувака  закладу, важливо, що тепер для цього мікрорайону міста  знято проблему із влаштуванням діток в дошкільну установу. Влада спільно із колективом, батьками дали нове життя садку, а тепер завдання педагогів потурбуватись, щоб малеча тут почувалась як удома.



23-08-2016
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter