«ТЦК»   

Громадськість Ковеля глибоко занепокоєна долею річки Турія

   На сьогоднішній 13 сесії Ковельської міської ради голова фракції в раді Блоку Петра Порошенка «Солідарність», депутата Сергій Кошарук, який ще й обіймає посаду заступника керівника Волинської обласної державної адміністрації, та заступник голови фракції в міськраді від УКРОПу, депутат Галина Стасюк почергово озвучили звернення від представників громади міста, яких дуже турбує подальша доля головної водної артерії Ковеля – річки Турія.
    
   Галина Стасюк зачитала звернення голови Ковельської міської філії Союзу українок Олени Місюри, яка також є й громадським діячем, переможцем цьогорічного міського конкурсу «Кращий…» в номінації «Меценат року». В ньому вона висловлює думку багатьох містян, які стривожені нинішнім жахливим становищем Турії: «В таких умовах, якщо не прийняти швидких і радикальних заходів, річка поступово відмиратиме. Наразі річка вимагає точного діагнозу своїх недуг і розширеного комплексу «лікування».
   
   До речі, цього літа купальний сезон для ковельчан, на жаль, так і не настав, бо фахівці ДУ «Волинський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби  України»  ще на початку червня встановили, що тут вода не відповідає нормативам за мікробіологічними показниками. Тому громадський діяч Олена Місюра не випадково просить і очільника Ковеля Олега Кіндера, і депутатський корпус передбачити в бюджеті на наступний 2017 рік кошти на оздоровлення річки в межах міста. Депутат Галина Стасюк подала дане звернення як запит, котрий міський голова був змушений поставити на голосування. В результаті прохання «Мецената року» О. Місюри почули 25 міських народних обранців і лише 4 «слуги народу» - ні, серед яких був і градоначальника міста. Зрештою  пізніше, коли Галина Стасюк забажала вивести на головний екран електронної системи «Віче» результати попередніх поіменних голосувань цієї сесії (сюди ввійшло й голосування за її запит щодо стану річки, - ред.), Олег Кіндер у мікрофон заявив, що він не підтримував депутатські запити цього депутата і озвучив причину свого волевиявлення. 
   
   «Депутат, який просто такий запит робить…ну.  Ну треба ж трошки думати, який саме запит робити», - висловився О. Кіндер.
   
   На що депутат Стасюк відповіла: «Ви за жоден мій запит не голосуєте. Перше - це не моя була пропозиція, чи щось таке ви розказуєте. До мене звернулася голова філії Союзу українок. Я знаю ваше відношення до мене, я прекрасно знаю. Ви не голосуєте. Я вас не суджу, але хочу бачити, як голосують депутати». 
   
   Зрештою результати таки з’явилися на табло і сесія продовжила свою роботу.
   
   Також про забруднення Турії фекаліями, швидке заростання її водоростями, обміління водойми говорив і Сергій Кошарук. Він звернувся до міського голови, щоб той активізував роботу підрозділів виконавчого комітету з метою вжити заходів для очищення річки Турія в межах міста.
   
   До слова, днями в районі веслувальної станції, де має з’явитися рекреаційна зона, помпезно відкрили набережну: проклали доріжки з бруківки, встановили ліхтарі, лавки. І все це, мовляв,  для відпочинку людей, щоб вони могли милуватися краєвидами міста, Турією, річкою, яка гине просто на очах,  заросла так, що в окремих місцях у межах Ковеля її вже можна перейти пішки, фактично не замочившись. 

25-08-2016
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter