«ТЦК»   

У «правовій» комісії Ковельської міськради визнають, що працюють в атмосфері «повної анархії»

   Останні кілька місяців депутати Ковельської міської ради, які входять до постійної комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфліктів інтересів, вимушені працювати без свого голови. Олена Матвійчук (політична партія «Сила людей»), яка певний час очолювала дану комісію, згодом взагалі перестала брати в її роботі участь, а також не з’являється на сесійні засідання. За словами секретаря ради Віри Федосюк, представниця «Сили людей» у вересні написала заяву і склала з себе повноваження голови «правової» комісії. З тих пір, і навіть трішки раніше, головувати на засіданнях став її заступник Андрій Мілінчук (об’єднання «Самопоміч»).  

І ось вчора під час роботи «правової» комісії представник від «Самопомочі»  заявив, що бажає скласти з себе повноваження заступника голови і по завершенню засідання подасть в секретаріат ради відповідну заяву. 

«Я хотів добавити розглянути мою заяву про те, що я хотів би скласти повноваження заступника голови комісії, тому що я не бачу доцільності працювати, докладаються постійно рішення. В нас немає голови, немає формування. Є пропозиція, щоб ми працювали по черзі,  тобто голову почергово обирали на кожному засіданні, поки ми не визначимося з головою комісії», - неочікувано для більшості виголосив Андрій Мілінчук.

Депутат пояснив і причини, які спонукали його поспіхом прийняти таке радикальне рішення.      

«Я - це рішення прийняв буквально декілька годин тому. В нас зараз прийде січень місяць і ми повинні подавати вже другий звіт за 2017 рік. В нас немає ще за 16-й рік. В нас не організаційна робота. Я отримую деякі проекти рішень так як і у вас до сесії. Якби в нас була голова діюча, голова на місці, то ми би спілкувалися з головою, розуміли, які питання будуть вноситися на сесію, які не будуть вноситися, відповідно, як буде построєна робота комісії. На сьогоднішній день я не бачу доцільності, що я не можу брати на себе певні функції як голови, а як заступник - я приходжу на засідання. Тому просто почергово будемо обирати собі головуючого і буде в нас усе нормально, поки не буде нового голови», - так сумбурно пояснив депутат.

Закликала своїх колег не підтримувати заяву Андрія Мілінчука представниця фракції УКРОП Галина Стасюк. Вона знову нагадала присутнім, що в черговий раз на розгляд сесії, потрапляє звіт «правової» комісії за підписом Андрія Мілінчука, який вона особисто просить не підтримувати, оскільки спершу вимагає визнати радою роботу Олени Матвійчук, як голови, незадовільною і вже тоді ухвалювати звіт. 

«Я неодноразова на стількох сесіях прошу вас – давайте ми приймемо рішення роботи голови комісії визнати незадовільною і загалом звіт комісії затвердити. І тоді ми перебираємо голову. Немає такого бажання? Ну вибачте, якщо голова комісії не ходить взагалі, то звичайно ми повинні якесь рішення прийняти. Я рахую, що це було б нормальне рішення», - запропонувала депутат від УКРОПу.

Не побачив нічого в цьому нормального головуючий комісії. Він відразу ж зауважив, що не стане підтримувати пропозицію Галини Стасюк і пояснив чому.   

«Ми могли би визнати діяльність Олени Миколаївни незадовільною, якби вона не подавала заяву і не ходила. Тоді була би підстава, що вона не виконує свої обов’язки, а так як вона написала заяву, вона автоматично сказала, що я все - знімаю з себе повноваження… Тому визнавати її роботу незадовільною, на яку вона зняла з себе обов’язки, ми не маємо можливості, тому я особисто цього не буду підтримувати», - мовив народний обранець.

Він назвав ситуацію, в якій і йому, і членам комісії нині доводиться працювати, «повною анархією». І звіт комісії, під яким підписався, якби дійсно був його автором, то відкликав.  
«Тепер до звіту комісії. Там фігурує, що я  виступаю автором проекту. Стоїть питання, коли цей проект готували, то тоді були перші засідання після заяви. Я розумію, що це питання потрібно вирішити, тому не заперечував, що я там виступав автором. На сьогоднішній момент я взагалі би сказав, що я автор проекту і його відкликав. Але я виступаю від імені комісії, тому я не є автором проекту, я просто підписант від імені комісії. Ось і всі справи», - пояснив головуючий.

Остерігаючись ще більшої анархії у «правовій» комісії, Галина Стасюк вкотре попросила колег не задовольняти заяву заступника голови. Зрештою голосування відбулося і лише троє депутатів висловилося «за». А оскільки в складі «правової» комісії перебуває шестеро народних обранців, то підтримала заяву А.Мілінчука – "меншість".

17-11-2017
Повернутися назад



Архів: 1992-2010| 2010-2012| 2013| 2014| 2015| 2016| 2017| 2018| 2019| 20| 21| 22| 23|
ІНФОБЛОК
ТЦК-ІНФОРМ Телевізійний Центр Ковель ТЦК 1992-2010 Хімчистка Пам'ятники Ковель Автономера Штори «Ламіновані підлоги», «Тепла підлога» Корм та інші товари для тварин Bitrud - Робота за кордоном вікна двері Гаражні ворота у Ковелі Гаражні ворота Послуги екскаватором САТ, KOMATSU Бетон всіх марок з доставкою Компанія «Ваша безпека» Оренда спецтехніки  ремонт котлів та колонок VIKNAROFF Ортопедичні матраци Перетяжка меблів Буріння свердловин на воду ЗООмагазин ВІКОНДА Склопласт «СантехБУД» FoxArt. Натяжні стелі Ковель. AvtoROMA - обслуговування вантажних автомобілів Натяжні стелі Магазин «БудМаркет» Натяжні потолки. Ковель Кондиціонери, вентиляція, опалення Ринви та комплектуючі Грунт на вимостку Віндор «БудХауз - будматеріали» Служба за контрактом
counter